Mijn werk

Voornamelijk maak ik etsen, linoleumsnedes en collagrafieën. Het maken van traditionele grafiek is een ambachtelijke bezigheid en voor mij veel uitdagender en spannender dan bijvoorbeeld het maken van een schilderij. Ik hou van het complexe proces en sta telkens weer verwonderd over de uiteenlopende effecten die een drukplaat in zich heeft, door simpelweg te experimenteren en te variëren met inktkleuren, plaattonen en papiersoorten. Alle experimenten en processen leg ik vast in een uitgebreid documentatiebestand waaruit ik ook in de toekomst kan putten. Veiligheid en het milieu zijn belangrijk in mijn dagelijks werk, dus een afgeschermde werkomgeving en gedegen opslag zijn voorwaarde voor mijn veiligheid.

Mijn inspiratie ligt veelal in de natuur, waar vormen, kleuren en patronen zich vaak in verrassende en gecompliceerde beelden aan ons tonen. Harmonie, compositie en evenwicht vind ik belangrijke componenten voor het creëren van mijn etsen, linosnedes en collagrafiën.
Ik werk vrij en in opdracht. Mijn werk is inmiddels op een groot aantal locaties te zien, waarover later meer.

Al jaren ben ik lid van Kunstkring Artimosa, een actieve vereniging uit Reuver met meer dan 50 leden uit diverse disciplines. Een bont gezelschap aan kunstenaars dat beeldende kunst in de regio Venlo – Weert – Roermond - Echt  graag onder de aandacht brengt en ervaringen uitwisselt middels exposities, kunstuitleen, cursussen en excursies.
 
 
  • Naar etsen
  • Naar linosnedes
  • Naar collagrafie